Algemene informatie

Wil jij een informatief, leuk en gezellig weekend? Kom dan naar ‘Kamperen doe je Zo’!

Wat is “Kamperen doe je Zo”?

‘Kamperen doe je Zo’ is een evenement van Scoutcentrum Rotterdam en de SARR (Scouting Academie Rotterdam Rijnmond) samen. Op het scoutcentrum kun je alleen of samen met je scoutingvrienden deelnemen aan een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land.

Op zondag kan je  één of meerdere workshops volgen. Of je nou kiest voor koken, EHBO of vlam in de pan, het belooft een leuke en informatieve dag te worden.

Voor wie is het?

Iedereen tussen de 5 en de 88 jaar die lid is van Scouting Nederland kan zich inschrijven. Je schrijft je in als individu. Leden uit je groep zijn ook welkom, zij moeten zich afzonderlijk inschrijven. De workshops zijn speciaal bedoeld voor kaderleden en NDLG (b.v. vrijwilligers die als kookstaf meegaan op zomerkamp).

Waar is het?

Op het Scoutcentrum Rotterdam. Een prachtig stuk natuur onder de rook van Rotterdam. Scoutcentrum Rotterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wanneer is het?

‘Kamperen doe je Zo’ wordt elk jaar gehouden. In 2024 is dat van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni. De workshop zelf start op zondag om 10:00u en is rond 17:00u afgelopen.

Wat kost het?

De kosten verschillen, afhankelijk van wat je wil doen. Kom je alleen op de zondag voor de workshops dan zal goedkoper zijn (lees gratis) dan wanneer je ook blijft slapen. Ook maakt het bijvoorbeeld verschil uit bij de overnachting of je uit de regio komt of van verder weg.
Er zijn meer dan 30 vrijwilligers bezig om er een mooie dag van te maken. Sommige komen van ver. Bij de inschrijving is kan je deze deze vrijwilligers een kopje koffie aanbieden. Het is niet verplicht maar het word wel erg gewaardeerd.

Workshops

De workshop zelf start op zondag om 10:00u en is rond 17:00u afgelopen. Ja mag zelf kiezen aan welke workshop je deel neemt. Op zondag komt bij de inschrijftafel een lijst te liggen waar je op kan geven aan welke workshops jij deelneemt. Daarbij geld wel vol=vol.