Workshops
GPS gebruiken in je tochten
Tom Tom en Google Maps ken je vast al. Maar er is nog veel meer! In deze workshop leer je omgaan met een GPS, en hoe een GPS werkt en wat je daar allemaal mee kan doen. Hoe bereid je een tocht voor, en hoe gebruik je je GPS tijdens een tocht. Hoe maak je een spel, of vind je een geocache. Dat alles en nog veel meer komt aan bod.
Back to basic, primitief kamperen
Simpel hoeft niet op een houtje bijten te worden. In deze workshop leer je met een aantal basismaterialen het prima voor elkaar te hebben in de natuur. Dit kan je bijvoorbeeld weer in een tocht gebruiken waardoor je met niet al te veel materiaal op pad kan gaan. Of ga je hierna echt back to basic?
Hoe stook ik milieuvriendelijk en doe ik langer met mijn hout
In deze workshop over duurzaam stoken ga je aan de slag met hoe je een kamp-/stookvuur zo milieuvriendelijk mogelijk maakt, waarmee je bijdraagt aan een beter milieu en de gezondheidseffecten door schadelijke stoffen kan minimaliseren.
Koken in thema
Hoe kan je een standaard hap zoals een spaghetti omtoveren naar een volwaardige maaltijd die helemaal aansluit bij je kampthema.
Neem je eigen kampweekmenu mee en je thema en in de workshop gaan we gezamenlijk kijken hoe en wat je moet doen om je maaltijden op te leuken en om te toveren naar je thema. Ook gaan we een voorbeeld menuonderdeel maken waar je je fantasie helemaal op los kan laten gaan.
Koken met een Dutch Oven
Koken in de Dutch Oven is de manier om te onthaasten. Je hangt je pan boven het vuur. Terwijl je soep of stoofschotel lekker pruttelt in de pan krijgen je een heerlijk smaak.
Hierdoor heb je zelf te tijd om knus bij het vuur de beslommeringen van de dag door te nemen.
Voordat je het weet ben je volleerd in de wetenschap van Dutch Oven Mindfulness
Lekkers in en bij je kampvuur
Ongezond is het wel maar snacken blijft lekker. In deze zichzelf sturende inloop workshop bieden we je gelegenheid om aan de slag te gaan met een uitgebreide menukaart aan kampvuur snacks en voor jezelf wat lekkers voor bij je kampvuur te maken. Van de geijkte bananenbootjes tot verrassende gezonde snacks.
Oeps, vlam in de pan of je tent in de fik, en nu?
Hier krijg je van de brandweer een demonstratie over hoe je kunt blussen en leren ze je de fijne kneepjes om je kamp zo veilig mogelijk te laten verlopen.
Ow jee, een kind met heimwee, wat moet ik er mee?
Op een speelse manier gaan we met elkaar ervaringen uitwisselen over hoe je kunt maar soms ook moet reageren bij allerlei mogelijke situaties waar je met de jeugdleden tegenaan kan lopen op een zomerkamp of weekend.
Speelobject maken met pionierpalen
Met deze workshop gaan we samen een speelobject bouwen wat je hele kamp door de jeugdleden gebruikt kan worden en waar je zelf ook plezier van kan hebben.
Hoe overleeft mijn keukentafel het kamp
Op elk scoutskamp zie je kamptafels in allerlei vormen en maten. De één nog mooier en ingewikkelder dan de ander. Alleen zijn ze wel zo praktisch om aan te zitten en kunnen ze wel de hele kampweek blijven staan zonder dat je halverwege de week een nieuwe tafel moet bouwen. In deze workshop gaan we aan de slag om de kamptafel te pionieren die de kampweek weet te overleven.
Kampvuur entertainment in thema
Altijd al willen leren hoe je een kampvuur/bonte avond kan upgraden? Kom dan naar deze workshop kampvuur entertainment om je saaie kampvuur om te toveren in een fantastische avond! We gaan vooral samen aan de slag zodat je het komende (zomer)kamp niet beslagen ten ijs komt.
Zomerkamp-EHBO
Op kamp zit een ongeluk in een klein hoekje, basiskennis van EHBO is dan erg handig. De basiskennis omvat, zoals het woord al aangeeft, het minimale dat je van EBHO moet weten. In deze workshop brengen we je vaardigheden bij om snel te handelen bij een ongelukje op kamp zoals brandwonden, snijwondjes, onderkoeling & oververhitting, insectensteek en natuurlijk niet te vergeten de tekenbeet
Gezond en veilig op kamp
Tijdens een zomerkamp is het van belang dat je zorgt dat je de jeugdleden geborgenheid biedt en oplet dat persoonlijke hygiëne niet uit het oog wordt verlorenen. Tijdens deze workshop gaan we o.a. aan de slag met welke mogelijkheden er zijn om met het opstellen van regels in de groep, pesten en de voorbeeldrol van de leiding in kaart te brengen en te maken. Ook zullen we aandacht schenken aan voedselveiligheid en staan we stil bij veiligheid bij het spel, verzekeringen en het inschatten van risico’s.